13 Haziran 2022 Pazartesi

Eşcinsellere Diyanetten mutlaka bir cevap verilmeli yasaklar getirilmeli, Eşcinsellik ayet ve hadisle



Edepsizlik aldı başını gidiyor hangisine DUR! Diyeceğimizi bilemiyorum yine de suçu kendimizde buluyorum. 

Bu kadar müsamaha göstermemeliydik taviz tavizi doğurdu. Devlet denetim mekanizması zamanında çalışmayınca bu hale geldik. Eşcinsellerin takipçileri milyonu aştı. Edepsiz yayınlarını takip edenlerde bizlerin içinden olmalı takipçi sayısını düşünürsek durum bu maalesef  :(

Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbesinde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor." demişti. Bunun üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, sapkınların avukatlığına soyunarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hakkında, sapkın LGBT'lilere yönelik nefret söyleminde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Bu gibi hukuki durumlarda da mücadele ruhunu yakalamak ve asla geri adım atmamak gerekir.

Eşcinsellik Lut kavminin helakine sebeb olan büyük günahlardandır. Eşcinsellik konusunda İslam'ın hükümleri nelerdir? Hz. Peygamber (s.a.v.), kadına benzemeye çalışan erkekleri ve erkeğe benzemeye çalışan kadınları lanetle anmış (Buhari, Libas 61-62),
Yine livata olarak tabir edilen homoseksüellik (eşcinsellik) hem Kur’an-ı Kerim’de hem de hadislerde çirkin bir fiil olarak nitelendirilerek şiddetle yasaklanmıştır. Ayrıca Lut kavminin akibeti, ibret alınması için örnek gösterilmiştir.
“Alemlerin içinde erkeklere mi gidiyorsunuz? Ve Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyorsunuz? Siz sınırı aşan kavimsiniz.” (Şuara, 26/165,166)

"Lût''u da (peygamber gönderdik). Kavmine dedi ki: “Sizden önceki milletlerden hiçbirinin yapmadığı fuhşu mu yapıyorsunuz!” / “Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz taşkın bir milletsiniz.” / Kavminin cevabı, “Onları (Lût ve arkadaşlarını) memleketinizden çıkarın! Çünkü onlar fazla temizlik taslayan insanlar!” demelerinden başka bir şey olmadı. / Biz de onu ve karısı dışındaki aile fertlerini kurtardık.
Karısı geride kalanlardan (kâfirlerden) idi. / Ve üzerlerine dehşetli bir yağmur (taş) yağdırdık. İşte gör günahkârların sonunun ne olduğunu!" (A''râf:7/80-84)

Lût aleyhisselâm, Hz. İbrâhim''in kardeşi Haran''ın oğludur. İslâmî kaynaklarda soy kütüğü Tarah oğlu Haran oğlu Lût şeklinde geçmektedir. İbrâhim ile birlikte Irak''tan ayrılmış; Tevrat''ta bildirildiğine göre Ölüdeniz kıyısındaki Sodom ve Gomore''de (Ammûre) peygamber olarak görevlendirilmiştir. Buralarda oturan halk, inkârcılık yanında, livâtayı da meşrû hale getirmişlerdi.

Hz. Lût, erkeğin erkeğe yaklaşması (homoseksüellik) şeklindeki bu fuhuş çeşidini, daha önce hiçbir millette görülmemiş ölçüde yaygınlaştırmaları sebebiyle onları eleştirdi; kendisinin güvenilir bir peygamber olduğunu, Allah''tan korkup davetine icâbet etmeleri, hallerini düzeltmeleri gerektiğini söyledi (bk. Şuarâ 26/160-164) ve bu yaptıkları sebebiyle onları “müsrifler” şeklinde niteledi. “Mâkul ve meşrû ölçüleri aşan” anlamına gelen müsrif kelimesinin burada cinsel sapıklığı ifade ettiği anlaşılmaktadır.

Bu kısaca bir anlatımdı gerekirse daha detaylı bir tefsir yazısı hazırlayabilirim...




1 yorum:

  1. Aslinda toplumda Bülent Ersoy ve Zeki Müren gibi sanaçılarla normalleştiren bir sürecin sonu buraya kadar geldi ve burada da kalmayacak daha kötüye gidiyor önüne geçebilmek için devletin yaptırımlarına ihtiyacımız var...

    YanıtlaSil

Your Ad Spot

Sayfalar